Argentinië

Uitgelicht: Familia Zuccardi, Maipu en Mendoza De Zuccardi familie kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Don Alberto, de vader van de huidige directeur Don José Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie.

Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Don Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Hoewel Don Alberto inmiddels behoorlijk op leeftijd is, loopt hij nog altijd door de wijngaarden. Zijn zoon Don José heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf.

Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden – en hogere segment. Ook krijgen de wijnen regelmatig prijzen op internationale wijnproeverijen en beurzen. Zuccardi maakt niet alleen niet-biologische wijnen, maar heeft ook een aantal wijngaarden waar biologische wijnbouw plaatsvindt. Website: http://www.familiazuccardi.com

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren